Check beschikbaarheid!

Hotelbijbel

Fijn dat u heeft gekozen voor een verblijf bij Kloosterhotel de Soete Moeder, welkom!

Wij doen ons uiterste best om u een hemelse ervaring te bezorgen. U kunt genieten van onze faciliteiten op uw hotelkamer, in de Eetkamer, onze kapel en de prachtige ommuurde kloostertuin.

Veilig overnachten

Buiten openingstijden van de receptie is het hotel onbemand; de beschermvrouwe van ’s-Hertogenbosch waakt dan over ons. Mocht er onverhoopt toch iets zijn, dan kunt u altijd onze ‘nachtzuster’ telefonisch bereiken via: 073 204 88 40.

Om veiligheid te waarborgen zijn onderstaande maatregelen van toepassing:
 • Op de receptiebalie staat een gastentelefoon. Hiernaast ligt een kaart met belangrijke telefoonnummers.
 • Bij calamiteiten bel dan eerst direct met de hulpdiensten via 112 (politie, arts, brandweer).
 • Vervolgens belt u de achterwacht van het hotel op het volgende nummer: 073 204 88 40.
 • De achterwacht is binnen zes minuten na oproep in het hotel aanwezig.
 • Bij de receptie – naast kamer 5 – hangt een AED. Onze bedrijfshulpverlener weet hoe deze moet worden bediend. Bent u arts of beschikt u over de juiste kwalificaties? Ook dan kunt u de AED gebruiken.
Wat is er nog meer van belang om te weten?
 • Via onze camera-verbinding kan de achterwacht 24 uur per dag live-beelden bekijken.
 • Bij de receptie is altijd een EHBO-tas aanwezig voor kleine ongevallen.
 • Bij stroomuitval is er altijd noodverlichting in de hallen en de algemene ruimtes.
 • In geval van dat het brandalarm afgaat, vindt er automatisch een melding plaats bij de brandweer.
 • De brandweer kan te allen tijde zelf het gebouw betreden.
 • De intercomverbinding naast de voordeur staat ’s nachts doorgeschakeld naar de ‘nachtzuster’.
 • Op alle kamers en in de algemene ruimtes zijn plattegronden van het gebouw aanwezig.
 • Wij adviseren u dringend deze plattegronden te bekijken, zodat u weet waar u zich bevindt en wat de beste vluchtroute is.
 • Ook ziet u aangegeven waar onze brandblusmiddelen zich bevinden.
 • Bij calamiteiten verlaat u het pand altijd aan de voorkant, in eerste instantie via de hoofdingang. Indien deze geblokkeerd is, kunt u het pand verlaten via de nooduitgang aan de voorkant van het pand (naast kamer 6).
 • Om ieders verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, is er een aantal huisregels opgesteld waar al onze gasten zich aan dienen te houden. Deze regels zijn gepubliceerd aan het begin van de gang naar kamers 1 en 2, naast de ingang van het damestoilet. Tevens zijn de regels opvraagbaar bij de receptie.
Ruikt u een rooklucht of ziet u een brand, meld dit dan direct bij de receptie via 073 204 88 40 of ga direct naar de receptie toe. Laat ramen dicht en verlaat de kamer zo snel mogelijk. Trek de brandwerende kamerdeur dicht. Vanuit de receptie wordt actie ondernomen. Van daaruit wordt u de weg naar een veilig verzamelpunt buiten het hotel gewezen. Is de brand elders in het gebouw, dan hoort u een brandalarm. Ook dan: laat ramen dicht en verlaat de kamer zo snel mogelijk via de vluchtroute. Trek de brandwerende kamerdeur dicht.
Is er iets medisch dringend of levensbedreigend? Bel dan direct de receptie 073 204 88 40 en/of 112. Als u gebruik wil maken van een dokter, meldt u zich dan bij de receptie. Onze receptionist beschikt over de benodigde telefoonnummers en kan u in contact brengen met een arts. Bij de receptie – naast kamer 5 – hangt een AED. Onze bedrijfshulpverlener weet hoe deze moet worden bediend. Bent u arts of beschikt u over de juiste kwalificaties? Ook dan kunt u de AED gebruiken.

De dichtstbijzijnde apotheken in de omgeving:

 • Apotheek Schellekens, Van Noremborghstraat 129, 5212 NC ’s Hertogenbosch (op vier minuten loopafstand).
 • Apotheek Albers, Markt 35, 5211 JW ’s-Hertogenbosch (op elf minuten loopafstand).
 • Apotheek Van den Dries, Emmaplein 19, 5211VZ ’s-Hertogenbosch (zeven minuten met de auto).
 • Apotheek Roosmalenplein, Hesselsstraat 2E 5213 XD ’s-Hertogenbosch (zes minuten met de auto).
 • Apotheek Cleij, Palmboomstraat 129, 5213 VG ’s-Hertogenbosch (zes minuten met de auto).

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis: 

 • Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1  5223 GZ ’s-Hertogenbosch (zes minuten met de auto).
Onze nooduitgang bevindt zich naast kamer 6. Als u bij de receptie staat, gaat u de gang in aan de rechterkant, aan het einde van de gang neemt u de deur rechts. Als u in het halletje staat, neemt u de deur aan de linkerkant. Dit is de nooduitgang.

Met uw hotelpas heeft u te allen tijde toegang tot het hotel en uw kamer.

Praktische zaken

Vragen of verzoeken? U kunt onze receptie telefonisch bereiken via het telefoonnummer 073 204 88 40. De openingstijden van de receptie zijn:

Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 18.00 uur
Zondag: 08.30 – 18.00 uur

Na een hemelse nacht en goddelijk ontbijt komt er einde aan uw verblijf bij de Soete Moeder. Om 11.00 uur dient u uit te checken, op zondag kan dit tot 11.30 uur. Wenst u later te vertrekken? Overleg dit op tijd met receptie, daar kunnen we kijken of dit mogelijk is. Voor later uitchecken vragen we een vergoeding van € 10,- per uur.
Het Kloosterhotel is een ‘cards only’ hotel wat betekent dat wij geen contant geld accepteren. U kunt bij de Soete Moeder betalen met de volgende kaarten: Maestro, Visa Credit en Debet cards, Mastercard Credit en Debet cards en ook American Express.
Het gehele hotel is rookvrij. U mag roken in de tuin of ergens elders buiten. Bij overtreding van dit rookverbod zijn we genoodzaakt voor deze ‘zonde’ een bedrag van € 100,- aan u door te belasten.
Het hotel maakt geen gebruik van een nachtportier; gedurende de nacht zal er dus niemand aanwezig zijn. In het geval van calamiteiten is er altijd een achterwacht bereikbaar. U kunt aan de hand van uw hotelpas nog binnen na sluitingstijden. Er bevindt zich een zwart kastje naast de ingang van het hotel. Als u hier uw kaart voorhoudt, kunt u de deur openen.

Kloosterhotel de Soete Moeder is aangesloten bij Koninklijke Horeca Nederland. In ons hotel gelden dan ook de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Over de Soete Moeder

Onze gasten dompelen we graag onder in luxe. Maar net als de nonnen zijn we ook graag zuinig. Op elkaar én de natuur. We scheiden bijvoorbeeld ons afval, nemen uitsluitend groene stroom af en wassen met ecologische schoonmaakmiddelen. Verder is het hergebruik van het Rijksmonument en de inrichting – deels met vintage spullen – niet alleen mooi en karakteristiek, maar ook uiterst duurzaam! 

Bijzonder aan het Kloosterhotel is dat het als leerwerkbedrijf kansen biedt aan jonge mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Faciliteiten op de hotelkamer

De hotelkamers zijn uitgerust om heerlijk even op adem te komen. Mocht u een heel licht zoemgeluid horen is dat geen snurkende moederoverste, maar waarschijnlijk de airconditioning. Deze is te bedienen via het paneel in de kamer. Er zijn ook mobiele ventilatoren via de receptie verkrijgbaar. Alle kamers zijn voorzien van een centraal gestuurd CO2 ventilatiesysteem; dit garandeert frisse lucht.

In de Deluxe kamers, de Junior Suite en het appartement bevinden zich comfortabele badjassen waar u gebruik van kunt maken.

Vindt u defecten of mankementen op uw kamer? Dan horen wij dit graag. Meldt u dit dan bij de receptie, dan proberen we het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.
Een goede nachtrust is heilig! Op iedere kamer bevindt zich dan ook een kingsize bed met extra topper. Onze bedden zijn comfortabel en voorzien van een heerlijk beddengoed. Mocht u zich nog meer willen onderdompelen in extra dekens of kussens, dan is dat mogelijk. Vraag het onze receptie. Op de kamer is een extra (platte) kussen aanwezig in de kast.
Ieder stopcontact in het hotel beschikt over 220 volt. Met uw hotelpas krijgt u toegang tot uw kamer en wordt de stroom automatisch in- of uitgeschakeld, wel zo praktisch en energiezuinig.
Als uw haar maar goed zit! Daarom beschikt iedere kamer over een föhn.
Net als de zusters houden wij van reinheid: iedere dag wordt het bed weer fris opgemaakt en de vuile handdoeken vervangen. Handdoeken die op de grond liggen beschouwen we als vuil. Door handdoeken te hergebruiken draagt u een steentje bij aan het milieu. Lakens verschonen doen we standaard de derde nacht van uw verblijf. Wilt u dat vaker? Dan kunt u dat melden bij de receptie.
Onze huishoudservice is dagelijks beschikbaar tot 15.00 uur; voor vragen kunt u zich tot de receptie richten. Wilt u volledige rust? Hang dan het ‘niet storen’ bordje op de deur. Ook als het voor u niet noodzakelijk is om de kamer iedere dag schoon te maken, kunt u dit bordje ophangen. Na twee nachten komen we altijd uw kamer schoonmaken.

Het Kloosterhotel heeft een direct (draadloos) lijntje naar boven: wij beschikken over razendsnelle gratis wifi voor al onze gasten. Het wachtwoord voor ons gastennetwerk is MoederGast, met een hoofdletter M en een hoofdletter G. Voor hulp bij het verbinden met uw wifi kunt u altijd terecht bij de receptie.

Klachten, op- of aanmerkingen? Wij horen graag uw feedback; daar leren we immers van. Meldt u zich bij de receptie zodat wij in de gelegenheid worden gesteld om uw klacht te onderzoeken en/of het probleem op te lossen.

Op alle kamers kunt u kosteloos gebruik maken van de koffie en thee.
Op iedere kamer bevindt zich een kluis, waar u uw persoonlijke eigendommen veilig kunt opbergen.

Op de Deluxe kamers, de Junior Suite en in het appartement bevindt zich een koelkastje.

Ook jonge gasten ontvangen wij graag in ons Kloosterhotel. Laat het ons tijdig weten, dan regelen we een extra (kinder)bed. Kinderen tot en met 3 jaar slapen gratis op de kamer van de ouders.
Het plaatsen van een extra bed voor oudere gasten t/m 12 jaar kost € 40,- en een babybedje kost € 15,-.

Met uw sleutelkaart krijgt u toegang tot uw kamer en wordt de stroom automatisch in- of uitgeschakeld. Neem uw kaart altijd mee, als u de kamer verlaat. Deze hotelpas is tevens ook uw toegangskaart tot het hotel en de parkeergarage, mocht u één van onze parkeerplekken gebruiken. Werkt uw kaart niet goed? Onze receptie controleert deze graag voor u.

Iedere kamer is uitgerust met een flatscreen-tv en afstandsbediening. Een uitgebreide zenderlijst vindt u hier:

 

 

Omgeving

’s-Hertogenbosch is een bruisende stad waar veel te beleven is. Onze medewerkers voorzien u graag van lokale tips. Of u nu een knus restaurantje zoekt, die ene bijzondere winkel of een geweldige fietsroute, vraag het ons gerust. Wij barsten van de ideeën!

Faciliteiten in het hotel

Zin in een heerlijke cappuccino bij de ochtendkrant of juist in een slaapmutsje voordat u naar bed gaat? Bij de receptie kunt u tijdens de openingstijden uw bestelling doorgeven. Na openingstijden kunt u altijd terecht bij de self-service koelkast in de Eetkamer. Kies waar u zin in heeft en noteer dit op het bijbehorende lijstje.

De omgeving van de Soete Moeder biedt volop mooie fietsroutes: bewonder de Bossche skyline vanuit het natuurgebied Het Bossche Broek of verken bijvoorbeeld de Gement of de Heinis. Informeer bij de receptie voor de mogelijkheden voor fietsenverhuur.
Achter het hotel bevindt zich een plek, waar u uw fietsen veilig kunt stallen. Hier is tevens een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Informeer hiernaar bij de receptie, de receptionist loopt graag met u mee.
In verband met hygiëne, allergieën en het bewaken van de rust zijn huisdieren in het Kloosterhotel helaas niet toegestaan.

Tijdens de openingstijden van de receptie kunt u zoete en hartige hapjes bestellen van onze kleine kaart. Zwaait u liever zelf met de pollepel rond? Als u in het appartement verblijft, beschikt u over een eigen keukentje.

Er is een lift aanwezig in het hotel. Deze bevindt zich aan het einde van de linker gang, als u voor de receptie staat. De lift brengt u naar de eerste of tweede etage.

Er bevindt zich in het hotel één kamer voor mindervaliden. Deze kamer beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn: afzonderlijke elektrische hoog-laagbedden, elektrisch te bedienen overgordijnen met knop naast het bed en een aangepaste badkamer. Ook beschikt u hier over een eigen parkeerplek direct achter de kamer.

Elke ochtend serveren wij ontbijt in de Eetkamer. Geniet onder andere van onze eigen gemaakte jam, roomboter, vers fruit en veelal biologisch brood. Reserveer uw ontbijt op tijd bij de receptie. Wanneer u bepaalde dieetwensen of allergieën heeft, dan houden onze koks hier rekening mee. Geef uw wensen door aan de receptie, dan kan de keukenbrigade alvast worden ingelicht.

In de kreukels? Mocht u gebruik willen maken van een strijkijzer meldt u zich dan bij de receptie.

Overige hotelfaciliteiten

Naast een heerlijk verblijf in één van de sfeervolle kamers kunt u gebruikmaken van de overige faciliteiten en verblijfsruimten in het hotel. Voelt u zich vrij om ons hotel te verkennen! Lees een boek in de kapel, drink een drankje in de Eetkamer of geniet buiten van een wandeling in de fraaie kloostertuin. U kunt ook gebruik maken van de aangename ontmoetingsfaciliteiten, waar u in een intieme en sfeervolle setting kunt samenkomen. We bieden een unieke locatie voor bijeenkomsten, vergaderingen en bruiloften.

Na uw bezoek

En dan zit voor u het weet uw bezoek aan de Soete Moeder er alweer op! Maar het kloosteravontuur hoeft nog niet voorbij te zijn.

De Soete Moeder blijven volgen? Kijk onderaan deze pagina voor onze social media of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Maximaal 4 keer per jaar ontvangt u dan het laatste nieuws over onze hotelavonturen, missie en acties. 

Mogen we u in de toekomst weer verwelkomen? Neem dan ook zeker een kijkje bij ons aanbod aan arrangementen voor de beste deals. 
Of wilt u de ervaring van de Soete Moeder aan iemand anders cadeau geven? Dat kan helemaal in stijl met onze cadeaubon.

Kloostertuin vijver