Check beschikbaarheid!

De prachtige
omgeving

Ook voor een langer verblijf kunt u prima terecht bij het Kloosterhotel.

Of u nou naar ’s-Hertogenbosch komt om te shoppen, voor de cultuur of de natuur, bij de receptie delen we graag onze tips en routebeschrijvingen. Zo hebben we in de lounge bij de receptie een map vol met de beste adresjes in ‘s-Hertogenbosch om te eten of om iets leuks te doen. We zijn u graag van dienst om u optimaal te laten genieten van uw weekendje Den Bosch. En ook voor uw langere verblijf hebben we allerlei informatie om u op ideeën te brengen voor een dagje uit.

Alvast zin in wat voorpret? Volg ons alvast op social media voor onze eigen persoonlijke tips of laat u inspireren door de website van Visit Den Bosch. 

Onze favoriete hoogte punten

Onze favoriete hoogtepunten zijn de Snellestraat om te shoppen, het Jeroen Bosch Art Center en het Design Museum. Uiteraard kunt u niet om de Sint-Janskathedraal heen, hier zijn ook regelmatig orgelconcerten. Even de benen laten rusten? Maak dan een rondvaart op de Binnendieze, huur zelf een sloep of rijd mee in oldtimer voor een rondleiding door de stad met CityTours ’s-Hertogenbosch. Ook kunt u met een Blauwe Engel een rondwandeling maken. Tip: reserveer uw rondvaart of rondleiding vooraf en op tijd bij de desbetreffende organisatie.

 

IJzeren Vrouw

Naast het hotel ligt de IJzeren Vrouw. Dit is een kunstmatig meer dat begin 1900 werd afgegraven. Zo kon in 1917 de Muntel worden gebouwd. In 1874 was Den Bosch niet langer een vestingstad en kon voor het eerst uitgebreid worden. De binnenstad puilde uit en de woonomstandigheden waren slecht. De Muntel was de tweede nieuwe wijk en heeft de status van beschermd stadsgezicht. Vraag bij de receptie naar de rondwandeling door de wijk.

In het Prins Hendrikpark dat de IJzeren Vrouw omzoomt, kun je heerlijk wandelen of hardlopen. Voor kinderen is er uitgebreide speelgelegenheid.

Brabant & Van Gogh

Ook voor een langer verblijf kunt u prima terecht bij Kloosterhotel de Soete Moeder én in Brabant.

Leer Van Gogh beter en persoonlijker kennen tijdens uw verblijf bij de Soete Moeder. Bekijk originele werken van Van Gogh in het Noordbrabants Museum in Den Bosch of fiets door Vincents geboortestreek. Ga naar Van Gogh Fietsroute Brabant voor themaroutes en ontdek alle hoogtepunten via Van Gogh Brabant.

Pak het online magazine erbij om te zien waar u nog meer moet zijn in Brabant. Natuurlijk staat de Soete Moeder er ook in.

Fietsen

Kloosterhotel de Soete Moeder is een ideale tussenstop tijdens uw meerdaagse fietstocht. Zelf overnacht u hemels in één van onze unieke kamers, terwijl uw fiets droog gestald staat in onze afgesloten, veilige kloostertuin. We hebben ook enkele oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Of huur een fiets bij ons. Onze fietsen (niet elektrisch) zijn ideaal om Den Bosch op te verkennen. Reserveer alvast uw fiets bij de receptie.

Fiets de mooiste routes in Brabant. Via routesinbrabant.nl kunt u zelf een route plannen met behulp van de fietsknooppunten of kies en download een themaroute in Brabant. Met de ‘Linie 1629 fietsroute’ beleeft u bijvoorbeeld de vesting van ‘s-Hertogenbosch of fiets in de voetsporen van Vincent met de ‘Van Gogh fietsroute ’s-Hertogenbosch’.

Wandelen

Kloosterhotel de Soete Moeder is een fijne pleisterplaats tijdens uw meerdaagse wandeltocht. 

Loopt u (deels) de 330 kilometer van het Kloosterpad? Verblijf helemaal in sfeer in het Kloosterhotel. Ook zijn we regelmatig het verzamel- en startpunt voor pelgrimstochten. 

Liever een dagtocht of rondwandeling? Bij onze receptie zijn diverse wandelroutes beschikbaar van de Paadjesmakers. Van korte stadwandelingen tot langere wandelingen in en rond Den Bosch, zoals de Moerputten of Vughtse Lunetten.

Locatie

Het Kloosterhotel ligt centraal in Den Bosch. U loopt in 10 minuten naar de Sint Janskathedraal en de Parade en in 12 minuten naar de Markt. De Brabanthallen en 1931 (Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch) liggen op een half uur lopen van het hotel, of fiets hier in 12 minuten naar toe. 

Het Centraal Station is 20 minuten lopen en station Den Bosch Oost 15 minuten. Eindhoven Airport bereikt u met 30 minuten rijden en Airport Schiphol op 60 min rijden. Beide vliegvelden hebben ook een directe treinverbinding met Centraal Station ‘s-Hertogenbosch.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag voor ons?  Stuur ons dan een bericht of bel 073 – 204 8840. We helpen je graag!