Check beschikbaarheid!

Hotel met
ziel en zaligheid

Kloosterhotel met een maatschappelijke taak

Kloosterhotel de Soete Moeder is niet alleen een bijzondere locatie waar gasten opbloeien. Onze missie is om met ons leerwerkconcept mensen met een arbeidshandicap, schooluitvallers en stagiairs de kans te bieden om te leren en praktijkervaring op te doen. Met een verblijf bij de Soete Moeder logeert u niet alleen op een mooie hotelkamer, u draagt ook bij aan kansen voor personen met een kwetsbare positie in de samenleving.

De oprichtsters Adri en Eline hebben de sociale en maatschappelijke taak van de nonnen overgenomen.
We stellen je graag voor aan deze ‘moderne zusters’.

‘Het draait om de maatschappelijke waarde die je als bedrijf toevoegt.’

Eline van Lith – Directeur

Als adviseur in maatschappelijk ondernemen heeft Eline veel werkervaring opgedaan in de horeca, re-integratie, welzijn en onderwijs. Zo is ze onder meer oprichter van lunchcafé ‘In de Roos’, ook een bijzonder initiatief in onze stad. ‘Van het Nemiusklooster ging mijn ondernemershart direct sneller kloppen: wat een buitenkans om een uniek horecaconcept neer te zetten in combinatie met een leerwerkbedrijf.

Door een bedrijf te beginnen met een maatschappelijke missie, wil ik bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen. Daarbij heb ik een groot hart voor jonge mensen in een lastige startsituatie. Met ons initiatief hoop ik andere ondernemers te inspireren om niet alleen ‘de pareltjes’ een kans te geven, maar ook jonge mensen die buiten de boot dreigen te vallen. Het draait immers niet alleen om de financiële winst die je als bedrijf behaalt, maar ook de maatschappelijke waarde die je toevoegt.’

Adri Ederveen – mede-oprichter en voormalig projectleider

Eline en Adri hebben samen het Kloosterhotel met bijbehorend leerwerkconcept opgericht. Op 1 april 2021 ging Adri eervol met pensioen. Ze is nog altijd beschermvrouwe van het Rijksmonument Nemiusklooster.

Als Adri terugblikt op de oprichting van het hotel zegt zij hierover: ‘Ik zag direct het potentieel van deze unieke locatie. Binnen een bruisende leerwerkomgeving krijgen jongeren de smaak van leren en werken te pakken. Net als de vorige bewoners van het klooster nemen we de zorgrol graag op ons: we bieden professionele begeleiding, brengen werkdiscipline bij, schenken oprechte aandacht én motiveren. Dankzij de opgedane ervaring kunnen de jongeren uiteindelijk doorstromen naar een reguliere baan of opleiding’.

‘We bieden professionele begeleiding, schenken oprechte aandacht én motiveren.’

Leerwerkconcept

Uniek aan het Kloosterhotel is dat het een leerwerkbedrijf is. We bieden plaats én kansen aan jonge mensen die een duwtje in de juiste richting nodig hebben. Jaarlijks krijgen werkzoekenden de kans om hun talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Onder begeleiding van sociaal betrokken professionals doen zij praktijkervaring en vakvaardigheden op en ontwikkelen daarnaast een beroepshouding.

Het team van de Soete Moeder is erop ingericht om jongeren te begeleiden en te instrueren in twee facetten van het horeca-vak: gastheer/-vrouw en facilitair medewerker. Ons doel is te zorgen dat de jongeren aan het eind van het leertraject, klaar zijn om aan de slag te gaan, in een baan of een opleiding.

Zoek jij een leerplek? Ben je tussen 16 en 26 jaar en heb je moeite om aan werk te komen of om een opleiding af te ronden? Wil jij werk- en leerervaring op doen op het gebied van maaltijdbereiding, bediening bar-ontbijt-lunch of housekeeping? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie of neem contact met ons op.